Ukrajinske trupe pogodile 16 ruskih objekata

Ukrajinske trupe pogodile 16 ruskih objekata

,Raketne i artiljerijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine gađale su 16 ruskih ciljeva, uključujući 6 područja koncentracije ljudstva, naoružanja i vojne opreme, 7 područja koncentracije artiljerije, kao i 3 skladišta municije. Podaci o gubicima se razjašnjavaju, navodi se u najnovijem izveštaju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine objavljenom na Fejsbuku, prenosi Ukrinform.

„Neprijatelj nastavlja da usmerava svoje napore na pokušaje da u potpunosti zauzme oblast Donjecka, organizuje odbranu i zadrži kontrolu nad zauzetim teritorijama, kao i da ometa aktivna dejstva Odbrambenih snaga u određenim pravcima“, navodi se u izveštaju.

Konkretno, ruske snage otvaraju vatru na ukrajinske položaje duž linije kontakta, preduzimaju mere za pregrupisavanje svojih jedinica u odvojenim pravcima, raspoređuju rezerve i nastavljaju sa izviđanjem iz vazduha.

Ruska vojska je tokom proteklog dana izvela 10 raketnih i 15 vazdušnih udara, više od 56 MLRS napada na objekte na teritoriji Ukrajine, kršeći norme međunarodnog humanitarnog prava, zakone i običaje ratovanja.