Šmihal i Zelenska odali počast Elizabeti II, prvu damu primila princeza od Velsa

Šmihal i Zelenska odali počast Elizabeti II, prvu damu primila princeza od Velsa

Premijer Ukrajine Denis Šmihal i prva dama Olena Zelenska u nedelju su odali počast kraljici Elizabeti II koja se odmara u Vestminster holu, prenosi „Evropska istina“.

Roial Central objavio je snimak na kojem Denis Šmihal, Olena Zelenska i ambasador Ukrajine Vadim Pristajko i njegova supruga Inna odaju poštu kraljici u Vestminsterskoj palati.

Britanski mediji preneli su i da se princeza od Velsa sastala sa Elenom Zelenskom uoči kraljičine sahrane. Kejt je održala audijenciju u Bakingemskoj palati.

Dauning strit je ranije odbio da potvrdi izveštaje da će supruga ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog otputovati u Veliku Britaniju na sahranu kraljice.

Princeza od Velsa zajedno sa princom Vilijamom već su se sastala sa predsednikom i prvom damom Ukrajine – 2020. godine par je posetio Bakingemsku palatu.

Ranije u nedelju, Denis Šmihal je razgovarao sa novim britanskim ministrom spoljnih poslova Džejmsom Kleverlijem.

Svetski lideri, dostojanstvenici i članovi kraljevske porodice iz celog sveta lete u London da se sastanu sa novim britanskim monarhom pre nego što sutra prisustvuju sahrani kraljice Elizabete Druge.