Tijago Mota zamenio Mihajlovića na mestu trenera Bolonje

Tijago Mota zamenio Mihajlovića na mestu trenera Bolonje

 Bivši vezista Pari Sen Žermena i Italije Tijago Mota biće imenovan za novog trenera Bolonje, koji će zameniti otpuštenog Sinišu Mihajlovića.

„Odlučili smo da od ponedeljka trener bude Tijago Mota“, saopštio je izvršni direktor Bolonje Klaudio Fenuči u subotu na konferenciji za novinare uoči utakmice protiv Fiorentine. „Njegov izbor je povezan sa dugoročnim projektom.

Mihajlović je u utorak dobio otkaz jer Bolonja nije uspela da pobedi u prvih pet mečeva. To je bila prva promena trenera u ovosezonskoj Seriji A.

To će biti treći trenerski posao za Motu, koji je prošle sezone uputio Speciju na sigurno, nakon što je takođe trenirao Đenovu 2019.

Mota, rođen u Brazilu, igrao je za PSŽ od 2012. do 2018. godine, a bio je i član reprezentacije Italije, gde je sa Azurima stigao do finala Evropskog prvenstva 2012.

Mihajlović je trenirao Bolonju 3 i po godine, postajući sentimentalni miljenik navijača i igrača zbog želje da ostane na poslu čak i nakon što mu je dijagnostikovana leukemija 2019.

Igrači su se ponekad okupljali ispod prozora bolnice 53-godišnjeg Mihajlovića kada je trener bio na lečenju.

„Bilo je teško zbog ljudskog odnosa koji smo stvorili“, rekao je Fenuči o otpuštanju. „Smatram ga prijateljem. On je jak. Ali rezonovali smo i pogledali učinak ekipe ove godine i videli smo da je tim od januara pobedio samo četiri puta. S vremena na vreme, klub našeg finansijskog statusa ispadne iz lige, tako da smo morali nešto da uradimo.

Luka Viđani, trener omladinskog tima Bolonje, uputiće tim protiv Fiorentine u nedelju.

Mota bi trebalo da debituje sledećeg vikenda protiv Empolija.