Španska liga se širi na Bliski istok, severnu Afriku

Španska liga se širi na Bliski istok, severnu Afriku

Španska liga će u utorak objaviti novo zajedničko preduzeće za proširenje svog dometa na Bliskom istoku, u severnoj Africi i na indijskom potkontinentu, nastavljajući da se trudi da raste na međunarodnom planu i smanji jaz u odnosu na Premijer ligu.

Očekuje se da će ugovor doneti 3 milijarde evra (2,9 milijardi dolara) prihoda i da će biti sličan onome što je liga uradila sa zabavnom grupom Relevent Sports kako bi pomogla u promociji fudbala i lige u Severnoj Americi, rekao je izvor blizak sporazumu za Asošijeted pres .

Španska liga će imati 50-50 učešće u 15-godišnjem zajedničkom poduhvatu sa multinacionalnom esportskom i igračkom organizacijom Galaki Racer, koja ima ekspertizu u regionu, rekao je izvor AP-u pod uslovom anonimnosti jer ugovor nije zvanično objavljen. .

Liga želi da značajno poveća prisustvo svojih klubova i španskog fudbala u ovom „strateškom delu sveta“. Cilj je ciljati mlađu publiku u oblasti sa 1,3 milijarde ljudi mlađih od 30 godina.

Španska liga je rekla da je već jedna od najpopularnijih liga u ovoj oblasti. Dubai je bila prva međunarodna kancelarija koju je liga otvorila 2013.

Nemačka nije emitovala u regionu u skorijoj prošlosti, a italijanska liga ima ograničenu distribuciju u ovoj oblasti, rekli su pobornici novog poduhvata.

Petnaestogodišnji ugovor potpisan 2018. sa Releventom, čiji je suosnivač vlasnik Miami Dolphinsa Stiven Ros, uključivao je dogovor da se igraju utakmice regularne sezone u Sjedinjenim Državama, ali liga to tek treba da se ostvari zbog izazova koji uključuju neke klubove i Španski fudbalski savez.

Španska liga je u avgustu potpisala višegodišnji ugovor da će kompanija za video igre EA Sports imati svog naslovnog sponzora od sledeće sezone.