Barak Obama dobio Emi za pripovedanje serijala o nacionalnim parkovima

Barak Obama dobio Emi za pripovedanje serijala o nacionalnim parkovima

Bivši predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama je dobio nagradu Emi za najboljeg naratora za svoj rad na Netfliks dokumentarnoj seriji „Naši veliki nacionalni parkovi“.

Petodelnu emisiju, koja uključuje nacionalne parkove iz celog sveta, producirala je producentska kuća Baraka i Mišel Obame, „Higher Ground“.

Bio je najveće ime u kategoriji punoj poznatih nominovanih za nagradu dodeljenu u subotu uveče na Creative Arts Emmi, uključujući Kareema Abdul-Jabbara, Davida Attenborougha i Lupita Niong’o.

Barak Obama je drugi predsednik koji je dobio Emi. Dvajt D. Ajzenhauer je dobio specijalnu nagradu Emi 1956. godine.

Barak Obama je ranije osvojio Gremi nagrade za čitanje dva svoja memoara u audio-knjigi, „Smelost nade“ i „Obećana zemlja“. Mišel Obama je osvojila sopstveni Gremi za čitanje svoje audio knjige 2020.

EGOT se odnosi na posebnu kategoriju zabavljača koji su osvojili Emi, Gremi, Oskara i Tonija. Do danas je to uradilo 17 ljudi.

Pokojni Čedvik Bosman takođe je u subotu dobio Emi za svoj glasovni rad. Glumac „Crnog pantera“ osvojio je nagradu za izvanredan glas za lik za animiranu emisiju Disney+ i Marvel Studios „Šta ako…?“.

U emisiji, Boseman je izrazio svoj lik iz „Crnog pantera“ T’Challa u alternativnom univerzumu gde postaje Star-Lord iz „Čuvara galaksije“.

Bio je to jedan od poslednjih projekata za Bosemana, koji je umro 2020. od raka debelog creva u 43. godini.