Černišov razgovara o rekonstrukciji Ukrajine sa američkim nevladinim organizacijama

Černišov razgovara o rekonstrukciji Ukrajine sa američkim nevladinim organizacijama

„U okviru posete Sjedinjenim Američkim Državama vladine delegacije koju je predvodio ministar za razvoj zajednica i teritorija Ukrajine Aleksij Černišov, održan je sastanak sa američkim nevladinim strukturama i analitičkim centrima. Razgovarano je o daljoj rekonstrukciji Ukrajine i Predstavljen je program ukrajinske vlade Brzi oporavak za preživljavanje“, navodi se u izveštaju.

Napominje se da je Černišov kao glavni aktuelni izazov naveo obezbeđivanje stabilnog prolaska grejne sezone. Ukrajina će takođe raditi na obnavljanju infrastrukture: stambenih, zdravstvenih i obrazovnih ustanova, vrtića, komunalnih objekata, puteva, mostova.

Ministar je istakao da se Vlada sprema za sve moguće krizne situacije i da ima razvijen plan rada, alate za kontrolu kvaliteta i troškova, ali da je potrebna finansijska pomoć partnera da bi se suprotstavila neprijatelju i opstala u teškim uslovima.

Kako je saopšteno, Ministarstvo za razvoj zajednica i teritorija Ukrajine i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) sarađivaće u obnavljanju ukrajinskih zajednica. Zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine Kirilo Timošenko je već održao više od 20 sastanaka sa ambasadorima raznih zemalja u vezi sa obnavljanjem Ukrajine.