Zelenski: Rusija ne razume reči mira, ali oseća snagu na bojnom polju

Zelenski: Rusija ne razume reči mira, ali oseća snagu na bojnom polju

„Sve reči o podršci Ukrajini oružjem, granatama i finansijama moraju biti potvrđene akcijama sve dok traje ovaj rat. Rusija ne razume reči mira. Ali jako dobro oseća snagu na bojnom polju“, rekao je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u obraćanju učesnicima godišnjeg međunarodnog ekonomskog foruma Ambrozeti.

On je naglasio da snaga treba da bude na strani Ukrajine, na strani slobodnog sveta, uključujući i sankcije koje svet uvodi kao samoodbranu od ruske agresije.

„Snaga takođe treba da bude na strani poslovanja, pre svega u Evropi. Reputacija nijedne kompanije neće izdržati radijacijske bolesti. Stoga je neophodno odmah prekinuti odnose sa zemljom koja je pribegla ucenama radijacijom. I ne čekajte da katastrofe donose odluke, pređite na predvidljive partnere. Ukrajina je upravo takav partner“, dodao je predsednik.

Zelenski je još jednom podsetio evropske partnere da je u toku rat u Ukrajini i da ruske rakete gađaju našu zemlju.

„Gubimo ljude svaki dan. I podsetiću vas samo na jednu strašnu cifru – 379. Ovo je broj ukrajinske dece ubijene ruskim udarima. Ranjeno je više od 735 dece. Svi zajedno u Evropi i u slobodnom svetu imamo moć da okončamo ovaj rat“, istakao je predsednik Ukrajine.