Korejski kozmetički gigant kupuje američki luksuzni brend

Korejski kozmetički gigant kupuje američki luksuzni brend

Proizvođač ličnih proizvoda sa sedištem u Južnoj Koreji Amorepacific Corp kupiće Natural Alchemi LLC, koja upravlja luksuznim brendom lepote Tata Harper, kao deo strateškog nastojanja da se uključi u rastuće tržište Severne Amerike, prenosi Rojters.

Tata Harper sa sedištem u Vermontu, koju su 2010. godine pokrenuli Tata Harper i njen bivši suprug Henri Harper, trenutno prodaje svoje proizvode u 25 onlajn prodavnica i preko 800 maloprodajnih objekata kao što su Sephora, Bluemercuri i Neiman Marcus.

Porasla je u popularnosti u Sjedinjenim Državama tokom protekle decenije podstaknuta rastućom bazom bogatih potrošača koji su svesni zdravlja i koji se sve više okreću ekološkim, prirodnim kozmetičkim proizvodima.

Tata Harper, koji je brzo rastući i profitabilan posao, za svoje proizvode nabavlja začinsko bilje i biljke.

Tokom proteklih nekoliko godina, Tata Harper je pokazala interesovanje za kupovinu drugih potencijalnih kupaca, ali je na kraju odlučila da sklopi ugovor sa Amorepacificom zbog njegovih mogućnosti istraživanja i razvoja i globalnog dometa, posebno u Aziji, gde luksuzni brend pokušava da iskoristi potencijalno unosna baza kupaca, prema osobi koja je upoznata sa ovim pitanjem.

Alliance Consumer Grovth je napravio manjinsko ulaganje u kompaniju 2015. Tata Harper među svoje pokrovitelje ubraja glumce poput Gvinet Paltrou i Kejt Hadson.

Amorepacific je napravio pritisak na rast u Severnoj Americi sa prodajom u regionu koja je porasla za 66% tokom drugog kvartala 2022. u odnosu na period od pre godinu dana. Kompanija očekuje da će posao biti zaključen u četvrtom kvartalu ove godine.

Kompanije nisu otkrile finansijske uslove ugovora, iako je Amorepacific u podnesku naveo da će uložiti 168 milijardi vona (123,86 miliona dolara) u svoje poslovanje u SAD za kupovinu Tata Harper.

Goldman Sachs & Co LLC je bio finansijski savetnik Tata Harper, dok je UBS Investment Bank savetovala Amorepacific.