Bela kuća: „Ultra MAGA“ republikanci „pokušavaju da se sakriju“

Bela kuća: „Ultra MAGA“ republikanci „pokušavaju da se sakriju“

VAŠINGTON – Bela kuća je u četvrtak odbacila kritike republikanaca da predsednik Džo Bajden deli Amerikance napadajući vatrene sledbenike bivšeg predsednika Donalda Trampa, rekavši da krajnje desno krilo stranke pokušava da izbegne odgovornost, prenosi Rojters.

Sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer govorila je nakon što je predsednica Republikanskog nacionalnog komiteta Rona Mekdanijel rekla: „Džo Bajden je glavni delilac i oličava trenutno stanje Demokratske partije: stanje podela, gađenja i neprijateljstva prema pola zemlje. “

Retorička unakrsna vatra se dogodila jer je Bajden, koji je prošle nedelje nazvao neke republikance da podržavaju „polufašizam“, planirao da govori o pretnjama demokratiji u govoru u udarnom terminu u Filadelfiji.

Na svom dnevnom brifingu, Žan-Pjer se osvrnula na „ultra MAGA republikance“, one koji podržavaju Trampa, čiji je slogan bio Učinimo Ameriku ponovo velikom.

„Razumemo da smo pogodili živac, shvatamo to. Razumemo da oni pokušavaju da se sakriju. I razumemo da vlasnici ultra MAGA kancelarija žele da igraju igrice ovde i izbegavaju odgovornost“, rekla je ona.

Ona je rekla da ovi republikanci guraju „radikalne“ ideje poput nacionalne zabrane abortusa i zahtevaju od svih Amerikanaca da plate neki oblik poreza.