Kristofer Hil: Nisu važni specijalni izaslanici, već da se reše problemi

Kristofer Hil: Nisu važni specijalni izaslanici, već da se reše problemi

„Ne treba brinuti o previše specijalnih izaslanika, već o tome da problemi budu rešeni“, rekao je Kristofer Hil povodom imenovanja Anželja Frangeša za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.

Ne bi trebalo brinuti o previše specijalnih izaslanika (za Zapadni Balkan), već o tome da se rešavaju problemi, kaže ambasador SAD u Srbiji .

Hil je za Tanjug, na pitanje šta misli o tome što sve više zemalja ima specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan i da li je to „hiperprodukcija“ specijalnih predstavnika i šta ona znači, prvo u šali rekao da on to ne zna, jer nije specijalni izaslanik, već stalni ambasador svoje zemlje, a onda ocenio kao želju mnogo zemalja da vide da se problemi na Balkanu rešavaju.

Inicijativa „Otvoreni Balkan“ je osvežavajuća ideja

Ambasador SAD u Srbiji, koji je danas kao gost prisustvovao otvaranju sajmu „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ u Beogradu, rekao je da je inicijativa „Otvoreni Balkan“ dobra ideja zemalja da razgovaraju i rešavaju sami svoja pitanja.

„Smatram ovo veoma zanimljivom razvojem na Balkanu. To je ideja zemalja da se sastaju i razgovaraju o raznim temama, da pokušavaju da rešavaju sami pitanja. Posebno mi se sviđa što je „Otvoreni Balkan“ napravljen upravo na Balkanu“, rekao je Hil za Tanjug.