Objavljen video snimak koji prikazuje posledice udara na Donjeck

Objavljen video snimak koji prikazuje posledice udara na Donjeck

Donjecka oblasna vojna uprava objavila je snimak na kome se vidi posledica neprijateljskog granatiranja grada Družkivka u popodnevnim satima 30. avgusta. Oštećene su dve škole, palata sporta i palata kulture. Snimak je objavljen na Jutjub kanalu Uprave, prenosi Ukrinform.

Na snimku se vidi delimično uništena Palata kulture i srednja škola, sa urušenim krovovima i levcima od ruskih granata.

„Dve škole, palata sporta i palata kulture danas su oštećene u Družkivki. Škola broj 8 je potpuno uništena. Nedavno je renovirana i spremala se da 1. septembra počne školsku godinu. Prema preliminarnim informacijama, tamo nema civilnih žrtava“, stoji u opisu snimka.

Vlasti Donjecke oblasti ponovo su pozvale stanovnike da se evakuišu u bezbednije regione.

„U Donjeckoj oblasti nema mesta bezbednog od ruskog naoružanja. Uništiće sve do čega dođe. U takvim okolnostima nemoguće je ostati u regionu! Granata može da pogodi bilo koje mesto. Evakuišite dok postoji prilika! Država obezbeđuje besplatnu evakuaciju u bezbedne regione Ukrajine“, pozvala je Donjecka oblasna vojna uprava.

Kako je saopšteno, agresor neprestano granatira Donjecku oblast, ubija i ranjava stanovništvo, uništavajući civilnu infrastrukturu naseljenih područja regiona.

U oblasti Donjecka je u toku obavezna evakuacija. Do jesensko-zimskog perioda ne bi trebalo da ostane više od 235.000 stanovnika uključenih u odbranu i održavanje kritične infrastrukture, a ostali bi trebalo da budu evakuisani. U Donjeckoj oblasti je do 24. februara stalno živelo 1,67 miliona ljudi.