Miletić: Evroprajd je za državu manji napor od derbija

Miletić: Evroprajd je za državu manji napor od derbija

Jedan od organizatora Evroprajda Goran Miletić rekao je, povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa zabranom te manifestacije, da je uveren da mnogo manje napora država treba da uloži u obezbeđivanje skupa LGBT zajednice, nego ozbiljnog fudbalskog susreta kakav je derbi Crvene zvezde i Partizana.

U saopštenju u ime organizatora Miletić je naveo da ne sumnjaju da će država sutra obezbediti navijače, kao što je to uradila i na primeru litija i drugih skupova protesnog i zabavnog karaktera koji su nedavno organizovani.

„Zbog toga verujemo da će vođeni tom dobrom praksom obezbediti i naš skup 17. septembra. U suprotnom samo možemo razumeti da postoji jasna diskriminacija i nejednak tretman LGBT zajednice“, rekao je Miletić.

Miletić je prethodno za portal Nova.rs . rekao da razume reči predsednika Srbije da „zabrana znači zabrana“ , ali da je za sve građane Srbije najbolje da se Evroprajd održi prema planu.

Naglasio je da organizatori, zajedno sa gradom i drugim državnim organima, već mesecima rade na organizaciji Evroprajda.

„Potpuno sam uveren da policija i bezbednosne službe mogu da urade svoj posao kao i svake godine i nije mi poznat nijedan razlog zbog kojeg bi Evroprajd bio zabranjen. Ukoliko postoji neka informacija koju ne znam, voleo bih da to čujem od predstavnika najvišeg državnog organa“, rekao je Miletić.