Francuski poslanik Evropskog parlamenta kaže da je Rusija postala fašistička država

Francuski poslanik Evropskog parlamenta kaže da je Rusija postala fašistička država

„Ukrajina nam pokazuje ne samo hrabrost već i dostojanstvo. Najgora stvar na Zemlji danas je ruski fašizam i zločini koje je osmislio režim koji je Rusija imala u poslednjih 20 godina. A zapravo, ono što Ukrajinci rade je presudno za vas, ali je presudno i za celu Evropu, jer ako Putin ne bude pobeđen, ako ruski fašisti ne budu pobeđeni u Ukrajini, Evropa više neće znati mir. rekao je evropski poslanik.

„Problem koji sada imamo mnogo je dublji od problema sa Putinom i stotinama ljudi oko njega. To je problem sa (ruskim – prim. aut.) društvom, koje je postalo fašističko i postoji podrška ratu. Oni koji to ne podržavaju aktivno, imaju iluziju da njihova zemlja može da izvrši invaziju na Ukrajinu, da siluje decu, ubija ljude, uništava gradove, a da pritom može da živi normalnim životom. Trebalo bi da razbijemo ovu iluziju. Ako želite normalan život, trebalo bi da zaustavite rat“, zaključio je Rafael Gluksman.

Evropski poslanik je ranije pozvao na priznavanje Rusije terorističkom državom, rekavši da Ruska Federacija finansira terorizam, sprovodi terorističke akte u Ukrajini i širom sveta, te da stoga treba da bude priznata kao teroristička država. Evropski parlament bi, rekao je, podržao takav potez.