Serena Vilijams počinje US Open protiv Danke Kovinić

Serena Vilijams počinje US Open protiv Danke Kovinić

Serena Vilijams počinje ono što se očekuje da će biti njeno poslednje Otvoreno prvenstvo SAD utakmicom protiv Danke Kovinić iz Crne Gore, ali stvari bi mogle brzo da postanu teške za 23-struku grend slem šampionku sa drugim nosiocem Anet Kontaveit koja verovatno čeka pobednika.

Žreb Otvorenog prvenstva SAD objavljen u četvrtak nije pogodio Vilijamsu, 40-godišnja Amerikanka dospela je u zadnju četvrtinu gde su peti nosilac Tunižanin Ons Jaber, vicešampion Vimbldona, 10. nosilac Ruskinja Darija Kasatkina i prošlogodišnja poražena finalistkinja Lejla. Fernandez iz Kanade sve vreba.

Vilijamsova je nagovestila svoju nameru da se povuče ovog meseca, rekavši da se „udaljila od tenisa“, ali nikada nije potvrdila da je US Open njen poslednji događaj.

Teniski svet, međutim, priprema veliku žurku za penzionisanje u Flushing Meadovs-u sa fanovima koji se nadaju da će biti duga.

Vilijamsova počinje svoju ponudu za rekordnu 24. Grend slem titulu u pojedinačnoj konkurenciji protiv igrača sa kojim se nikada ranije nije susrela.

Ali šestostruka pobednica Otvorenog prvenstva SAD zaziraće se od 80. rangirane Kovinićeve, koja je ove godine uživala u svojim najboljim grend slem rezultatima u karijeri pošto je stigla do trećeg kola Otvorenog prvenstva Australije i Francuske.

Prvi nosilac i prva teniserka sveta Iga Sviatek igra protiv Italijanke Jasmine Paolini i vodi prvu polovinu žreba, uključujući osmi nosilac Džesiku Pegulu i pobednicu Australijan opena 2020. Sofiju Kenin, zajedno sa glavnim pobednicama Garbine Muguruzom, Jelenom Ostapenko i Petrom Kvitovom.

Britanka Ema Raducanu, koja je osvojila svet tenisa prošle godine na Flushing Meadovs-u od kvalifikantkinje do grend slem pobednice, otvoriće odbranu titule protiv Alize Kornet.

19-godišnjakinja će morati da bude oštra protiv francuske veteranke koja se bori za rekordni 64. uzastopni grend slem turnir i stigla do četvrtfinala na ovogodišnjem Australijan openu i poslednjih 16 na Vimbldonu gde je prekinula Sviatekov niz od 37 pobeda. .

Utakmica prvog kola mogla bi da bude između dvostruke šampionke Otvorenog prvenstva SAD Naomi Osake i 19. nosioca Amerikanke Danijel Kolins, finalistkinje Australijan opena.