Turski vlasnik nikšićke Železare počeo da uručuje otkaze svim radnicima

Turski vlasnik nikšićke Železare počeo da uručuje otkaze svim radnicima

Turski Toščelik počeo je da uručuje otkaze svim radnicima nikšićke Železare po kojima im radni odnos prestaje 31. avgusta, a predviđene su i otpremnine, objavila je Radio-televizija Crne Gore, navodeći da radnici ne prihvataju otkaze.

„Iako su pregovori sa državom i Elektroprivredom Crne Gore u toku, turski vlasnik je odlučio da uruči otkaze svim radnicima. To je dovoljan pokazatelj koliko poštuju i dogovore i samu državu Crnu Goru. Onda možete zamisliti kako su poštovali radnike prethodnih 10 godina“, izjavio je za RTCG predsednik Sindikata Železare Ivan Vujović.

Poruka radnika, kako je istakao, jeste da apsolutno ne prihvataju otkaze.

Radnici su turskim vlasnicima poručili da se više ne vraćaju u fabriku.

Nadamo se da jedan strani investitor ne može više da radi u našoj drzavi kako su svi radili u prethodnih 30 godina, poručio je Vujović.

On je pozvao premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i EPCG da što pre završe pregovore sa Turcima i zaštite radnike.

Radnici Železare već skoro tri meseca protestuju zbog najave poslodavca da će 1. septembra njih 229 ostati bez posla, a da će zadržati samo 25 zaposlenih, objavile su podgoričke „Vijesti“.

Prema rešenju o otkazu, radnici će dobiti otpremnine u iznosu od 2.392 evra.