Zelenski: Rusija će možda pokušati da uradi nešto posebno okrutno sledeće nedelje

Zelenski: Rusija će možda pokušati da uradi nešto posebno okrutno sledeće nedelje

Sledeće nedelje, kada će Ukrajina obeležavati Dan nezavisnosti, Rusija će možda pokušati da uradi nešto posebno gadno i surovo, i važno je ne popustiti pod pritiskom neprijatelja, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u svom video obraćanju, javlja Ukrinform.

„Trebalo bi da budemo svesni da bi Rusija ove nedelje mogla da pokuša da uradi nešto posebno gadno, nešto posebno okrutno. Takav je naš neprijatelj. Ali u bilo kojoj drugoj nedelji tokom ovih šest meseci, Rusija je sve vreme radila istu stvar – odvratno i okrutno“, rekao je Zelenski.

Po njegovim rečima, svi Ukrajinci moraju biti dovoljno jaki da se odupru svim neprijateljskim provokacijama – koliko je potrebno da okupatori odgovaraju za sve svoje udare i teror: za Harkov i Donbas, za Azovstal i Mikolajv, za filtracione logore, za Buču. , Irpin, za sve gradove.

„Moramo svi biti dovoljno jaki da izdržimo i idemo sve do ukrajinske pobede“, rekao je predsednik Ukrajine.

Prema Zelenskom, tokom ovih 178 dana ukrajinski narod, ukrajinski branioci pokazali su se nepobedivim.

„Naše jedinstvo, naša vera u sebe omogućili su da prođemo ovih šest meseci i da se približimo ovoj nedelji, koja je uvek važna za svakog Ukrajinca. Uvek smo govorili i iskreno kažemo: za pobedu Ukrajine treba još da se borimo, treba još mnogo da uradimo, još treba da istrajemo i izdržimo, nažalost, mnogo bola. Ali Ukrajinci mogu biti ponosni na sebe, svoju zemlju i svoje heroje“, naglasio je Zelenski.