Vučić se sastao sa načelnikom Generalštaba VS

Vučić se sastao sa načelnikom Generalštaba VS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da se sastao sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem sa kojim je, kako je tvrdi, izgradio prijateljstvo i poverenje, ali da je povod današnjem susretu bila košarkaška utakmica Srbija-Nemačka u kojoj su, kao je ocenio, „naši pregazili domaćina“, piše N1.

„U poslednjim godinama profesionalne saradnje sa Milanom Mojsilovićem, načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, stvorili smo iskreno prijateljstvo i međusobno poverenje“, objavio je predsednik Srbije Vučić na Instagram nalogu budućnostsrbijeav.

Vučić je naveo da su pričali i „o drugim temama“, stavljajući tri tačke na kraju poruke.

„Verovali ili ne, glavni razlog našeg večerašnjeg susreta je bila utakmica Srbija – Nemačka, u kojoj su naši pregazili domaćina“, naveo je Vučić.

Do susreta Vučića i Mojsilovića dolazi uoči za nedelju najavljenog obraćanja naciji i, prethodno, susreta sa predstavnicima Srba sa Kosova.

Vučić je sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova zakazao posle pregovora u Briselu sa Aljbinom Kurtijem, pod pokroviteljtsvom EU i u organizaciji šefa diplomatije Evropske unije Đuzepa Borelja, specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.