Ronaldo želi u Borusiju Dortmund

Ronaldo želi u Borusiju Dortmund

Nekoliko sati nakon što se pojavilo da je Kristijano Ronaldo navodno zainteresovan za prelazak u giganta Bundeslige Borusiju Dortmund, čini se da je nemački klub zalupio vrata bilo kakvom potencijalnom transferu nakon što je izvršni direktor ekipe rekao medijima da „prestanu da pričaju o tome“.

Portugalski as Ronaldo već nekoliko nedelja agituje za odlazak sa Old Traforda nakon što je jasno stavio do znanja Mančester junajtedu da se bavi fudbalom u Ligi šampiona.

Ali uprkos najboljim naporima njegovog agenta Horhea Mendesa, nekoliko evropskih elitnih klubova kao što su Čelsi, Bajern Minhen, Pari Sen Žermen i Atletiko Madrid distancirali su se od poteza za budućeg 38-godišnjaka.

Smatra se da su Ronaldovi zahtevi za platom značajan kamen spoticanja i da su ometali njegov odlazak sa Old Traforda, čak i nakon što je novi šef Erik ten Hag navodno dao blagoslov Ronaldu da napusti klub nakon što je prethodno rekao da je sastavni deo njegovih planova.

Međutim, smatra se da je katastrofalan početak Junajteda u aktuelnoj sezoni engleske Premijer lige ubrzao želju da se preseli sa višestrukog osvajača Zlatne lopte usred izveštaja da je postao negativan uticaj u svlačionici.

U četvrtak se ispostavilo da je Ronaldo identifikovao Borusiju Dortmund kao potencijalno mesto za sletanje. Bundesligaši su ovog leta izgubili svog glavnog strelca Erlinga Halanda od Mančester sitija, a Ronaldo se i dalje pokazao kao moćna sila ispred gola – i oni su jedna od potencijalnih destinacija koja bi mogla da ponudi fudbal Lige šampiona.

I dok je rekao da smatra da je ideja da Ronaldo stigne u Dortmund šarmantna, izvršni direktor Hans-Joahim Vacke rekao je da je došlo do kontakta između njegove strane i Ronaldovih predstavnika i savetovao je medije da prestanu da grade bilo kakav potencijalni dogovor.

„Volim ga kao igrača, svakako je šarmantna ideja videti Kristijana Ronalda kako igra na Signal Iduna Parku“, rekao je on.

„Ali ne postoji nikakav kontakt između uključenih strana. Dakle, od sada, trebalo bi da prestanete da pričate o tome. ”

Prelazni rok u Engleskoj zatvara se 1. septembra u 23:00, ostavljajući Ronaldu sužavajući rok u kojem može da identifikuje novi klub. U suprotnom, mogao bi biti suočen sa mogućnošću da se vrati u ekipu Mančester junajteda koja tobože ne želi da igra na turniru, Ligi Evrope, u kojoj ne želi da igra.