Rusija nastavlja da puca na ukrajinske pogranične oblasti sa svoje teritorije

Rusija nastavlja da puca na ukrajinske pogranične oblasti sa svoje teritorije

Ruske snage nastavljaju da granatiraju pogranične zajednice Sumske, Černigovske i Harkovske oblasti sa ruske teritorije.

Ukrajinska Državna granična služba je to saopštila u saopštenju objavljenom na njenom sajtu, prenosi Ukrinform.

U utorak, 9. avgusta, ruske trupe su nastavile da granatiraju ukrajinska pogranična područja koristeći topove, MLRS, minobacače i malokalibarsko oružje.

„Pod neprijateljskom vatrom našle su se zajednice Miropilja, Hotin, Nova Sloboda, Seredina-Buda i Bilopolja u Sumskoj oblasti, Snovsk u Černigovskoj oblasti i Zoločiv u oblasti Harkov“, navodi se u poruci.

U popodnevnim satima neprijateljske samohodne haubice ispalile su 15 granata na naselje Nova Sloboda. Istovremeno, neprijatelj je iz mitraljeza velikog kalibra granatirao zajednicu Hotin iz ruskog naselja Jelisavetovka.

Kasnije su osvajači iz minobacača pucali na zajednicu Bilopilja, pri čemu je zabeleženo desetak eksplozija. Vatra je došla iz ruskog naselja Tjotkino.

Ruske snage su takođe ispalile oko 20 granata na naselje Seredina-Buda. Pored toga, zajednica je više puta bila pod vatrom iz mitraljeza velikog kalibra.

U večernjim satima odjeknule su minobacačke eksplozije u naselju Miropilja, pri čemu su zabeležene tri eksplozije. Vatra je došla iz ruskog naselja Gornal.

Takođe, tokom dana, neprijatelj je u dva navrata granatirao naselje Zoločiv u oblasti Harkova iz višecevnih raketnih bacača i haubica Grad. Zabilježeno je desetak eksplozija.

Zajednica Snovsk našla se pod minobacačkom vatrom iz ruskog naselja Černozjomni Gorodok, pri čemu je zabeleženo desetak eksplozija.

„Već ujutru danas, 10. avgusta, neprijatelj je granatirao naselje Bilopillja. Više od 25 artiljerijskih i minobacačkih mina stiglo je iz ruskih sela Popovo-Ležači i Tjotkino. Opadači su istovremeno koristili granate i pucali iz malokalibarskog oružja, uključujući i veliko oružje. -kalibarske“, navodi se u izveštaju.