Čubarov kaže da Rusi treba da se pripreme za provokacije FSB-a

Čubarov kaže da Rusi treba da se pripreme za provokacije FSB-a

Šef Medžlisa krimskotatarskog naroda Refat Čubarov rekao je da ne isključuje da bi posle događaja oko sedišta ruske Crnomorske flote u Sevastopolju Rusi trebalo da se pripreme za provokacije FSB.

Ovo je napisao u objavi na Fejsbuku, prenosi Ukrinform.

„Prema ruskom gaulajteru okupiranog Sevastopolja Razvožajevu, „štab ruske Crnomorske flote“ je napao dron koji je pao i eksplodirao u njegovom dvorištu. Istovremeno su tvrdili da niko nije stradao, ali kažu da je petoro zaposlenih u štabu ranjeno. Takođe je saopšteno da su ruski okupatori u Sevastopolju otkazali sve ‘praznične događaje posvećene Danu mornarice’ planirane za danas“, napisao je Čubarov.

Prema njegovim rečima, nije isključeno da su „napad“ organizovali sami ruski okupatori kao valjan razlog za otkazivanje manifestacija posvećenih Danu ruske mornarice, čija bi „festivalnost“ posle razaranja u aprilu 2022. godine izgledala upitno. Oružanih snaga Ukrajine Moskve, najvećeg vodećeg ratnog broda ruske flote.

U ovom slučaju, rusko društvo treba da se pripremi za seriju eksplozija stambenih zgrada u gradovima Rusije, sličnih onima koje je ruska FSB organizovala u septembru 1999. godine u Bujnaksku, Moskvi i Volgodonsku, rekao je Čubarov.

U Sevastopolju su okupatori otkazali „tradicionalnu paradu brodova“ na Dan mornarice 31. jula. Umesto toga, agresori će održati molitve i mitinge na Krimu.