United Airlines proširuje pakt za deljenje kodova sa Er Kanadom

United Airlines proširuje pakt za deljenje kodova sa Er Kanadom

United Airlines Holdings Inc (UAL.O) i Er Kanada (AC.TO) u petak su proširile svoj ugovor o zajedničkom korišćenju koda (code share), pošto prevoznici žele da ubrzaju oporavak nakon pandemije i zarade na rastućoj međunarodnoj tržište putovanja, piše Rojters.

Avio-kompanije koje se bore sa rastućim pritiscima troškova i operativnim izazovima očekuju da će poboljšana potražnja za međunarodnim putovanjima pomoći učvršćivanju njihovog puta ka profitabilnosti.

Kod-sharing omogućava avio-kompaniji da proda mesta na letu kojim upravlja njen partner, tako da može da leti putnike do destinacija koje ne opslužuje.

Prema proširenom ugovoru, putnici koji traže letove između Sjedinjenih Država i Kanade na veb lokacijama i aplikacijama United-a ili Air Canada-a naći će više opcija letova i veći pristup inventaru sedišta svake avio-kompanije.

Prevoznici predviđaju da će korisnici moći da se povežu na 46 prekograničnih kod-šer destinacija 2022. godine, ali će to isključiti određena američka tržišta i teritorije za slobodno vreme.

„Kako međunarodna putovanja nastavljaju da se oporavljaju, ovo prošireno partnerstvo će pružiti poboljšano iskustvo za sva prekogranična putovanja“, rekao je Patrik Kvejl, viši potpredsednik za globalno planiranje mreže i saveze Junajteda.

Junajted erlajns je u sredu zabeležio tromesečni profit niži od očekivanog pošto rastuća potražnja za putovanjima nije uspela da nadoknadi veće operativne troškove.