Medvedev u drugom uzastopnom finalu

Medvedev u drugom uzastopnom finalu

Prvi teniski teniser Rusije Daniil Medvedev izborio je svoje mesto u drugom uzastopnom finalu ATP turnira ispraćajući lokalnog favorita Oskara Otea na Hale Openu u subotu.

Nakon što je došao na poen od gubitka prvog seta, Medvedev se vratio i vratio rezultatom 7-6 (3), a onda nije ostavio sumnje osvojivši drugi set sa 6-3 i nokautirajući svog nemačkog protivnika u polufinalu.

Susret je bio prvi na ATP turneji između njih dvojice, a Medvedev je bio na prvom mestu protiv 51. teniserke sveta Otea i stigao do svog drugog finala u šest dana nakon što je pao na poslednjoj prepreci na Libema openu u Hertogenbošu.

Trenutni Medvedev nastup u Haleu je već veliki napredak u odnosu na njegov učinak tamo 2021. godine, gde je izgubio u prvom kolu od debitanta Jan-Lenarda Štrufa.

„Nisam igrao dobro u Haleu prošle godine, tako da sam srećan što sam ove godine uspeo da podignem svoj nivo“, priznao je Moskovljanin posle pobede.

„Kao što sam uvek govorio, volim da igram na travi, tako da sam srećan što sam sebi pokazao da sam sposoban da budem u finalu jednog od najvećih turnira, posebno na travi, i naravno radujem se sutrašnjem vremenu“, dodao je on.

Medvedev sada ima 14-2 na travi od poraza od Štrufa, ali nažalost ne može da preuzme svoju dobru formu na Vimbldonu, nakon što se u nedeljnom finalu susreo sa Hubertom Hurkačem.

To je zbog zabrane launteniskog kluba (AELTC) ruskih igrača na britanskom grend slemu, koji je napravljen kao odgovor na rusku vojnu operaciju u Ukrajini.

Ali pošto je ATP u znak protesta zbog zabrane ukidanja rang-lista turnira, Medvedev je i dalje izgleda spreman da zadrži svoje prvo mesto na svetu i podstaknut je vestima da će takođe moći da odbrani svoju titulu na US Openu posle Sjedinjenih Država Teniski savez (USTA) odlučio je da ne sledi vođstvo AELTC-a.

Reagujući na „sjajne vesti“, Medvedev je ponovio zavet da će poštovati pravila i „igrati gde mogu da igram“.

„Samo želim da pokažem svoj najbolji tenis. Srećan sam što mogu da odbranim titulu. Imam neverovatna sećanja od prošle godine“, nastavio je Medvedev, govoreći o tome šta je „jedan od najposebnijih turnira za mene ” .