Ukrajinska vojska odbila deset ruskih napada

Ukrajinska vojska odbila deset ruskih napada

Oružane snage Ukrajine odbile su 25. maja deset ruskih napada u zoni Operacije združenih snaga u oblastima Donjecka i Luganska, preneo je Ukrinform na Fejsbuku.

Duž čitave linije odbrane ruske trupe koriste borbene avione, višecevne raketne bacače, artiljeriju velikog kalibra, tenkove, minobacače različitih sistema, raketne i bombe za raketne udare na civilnu infrastrukturu i mirna stambena naselja.

Ruske trupe pucale su na više od 40 naselja u Donjeckoj i Luganskoj oblasti, uništivši i oštetivši 47 civilnih objekata, uključujući 38 domova, školu, zdravstveni kamp, rekreativni centar i železničku stanicu.

U granatiranju je poginulo pet civila, a 12 je ranjeno.

„Ukrajinski branioci Operativnih snaga Združenih snaga odbili su danas deset neprijateljskih napada, a borbe sa okupatorom i dalje su u toku na dve lokacije. Naši hrabri ratnici nanose gubitke rusističkim osvajačima u ljudstvu i tehnici“, navodi se u saopštenju.

U protekla 24 časa Zajedničke snage Ukrajine uništile su četiri ruska tenka, jedan komad specijalne opreme, dva artiljerijska sistema, oklopni transporter i jedno motorno vozilo.

Jedinice PVO oborile su četiri bespilotne letelice Orlan-10.