Zelenski: Sledećih nekoliko nedelja rata biće teško

Zelenski: Sledećih nekoliko nedelja rata biće teško

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da će naredne nedelje rata biti teške, jer ruske snage pokušavaju da steknu uporište na okupiranim teritorijama.

„Ruski okupatori se veoma trude da pokažu da navodno neće odustati od okupiranih oblasti Harkovske oblasti, Hersonske oblasti, okupirane teritorije Zaporoške oblasti i Donbasa. U nekim oblastima idu u ofanzivu. Rezerve se gomilaju u nekim oblastima. Negde pokušavaju da učvrste svoje pozicije. Naredne nedelje rata će biti teške. I toga moramo biti svesni“, rekao je Zelenski.

Zelenski je naglasio da Ukrajinci nemaju alternativu nego da se bore, „bore i pobeđuju, oslobađaju našu zemlju i naš narod jer okupatori žele da nam oduzmu ne samo nešto, već sve što imamo, uključujući i pravo na život za Ukrajince“.

„Međutim, da bismo pobedili, svako od nas mora da radi za nju, uključujući i one u pozadini. Pomozite vojsci. Zaštitite potrebe naše države na svim međunarodnim platformama kojima imate pristup, u komunikaciji sa stranim novinarima, čak i samo sa svojim prijateljima i poznanicima u inostranstvu. Svaki glas se računa“, rekao je Zelenski.