Barseloni treće mesto na Fajnal-foru u Beogradu

Barseloni treće mesto na Fajnal-foru u Beogradu

Košarkaši Barselone osvojili su treće mesto na završnom turniru Evrolige u Beogradu pošto su u subotu u „Štark areni“ pobedili Olimpijakos rezultatom 84:74.

U velikom finalu od 19 časova sastaju se Anadolu Efes i Real Madrid uz prenos na Sport Klubu 1.

Mnogi su očekivali da će u finalu gledati Katalonce i ekupi iz Pireja, koja je i u borbi za treću poziciju imala veliku podršku sa tribina, ali i utešni duel uglavnom je opravdao očekivanja.

Oba tima trudila su se da pokažu najbolje što imaju u datim okolnostima, a Barselona je bolje počela i bolje završila utakmicu u najvećoj dvorani u ovom delu Evrope.

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa je brzo došla do osam poena prednosti (10:2), crveno-beli su početkom druge deonice izjednačili na 20:20, a prvi put su poveli košem Kostasa Slukasa sa linije slobodnih bacanja – 31:30 na nešto manje od pet minuta pre odlaska na odmor.

Barselona je u finišu poluvremena napravila seiju 8:0 i posle 20 minuta na semaforu je pisalo 45:38 za španski tim.

Katalonci su sredinom treće deonice došli do maksimalnih 57:42 i u tim trenucima činilo se da tim iz Pireja nema snage da se vrate. Međutim, probudila se publika i na krilima sjajne podrške Olimpijakos je u poslednjih deset minuta ušao sa samo šest poena minusa – 62:56.

Dobro se grčka ekipa držala sve do finiša. Šekil Mekisik je na 4:33 minuta pre kraja sjajno zakucao za 68:65, ali Mirotić je preuzeo odgovornost i uz asistenciju Nika Kalatesa svom timu obezbedio utešno treće mesto.