Zelenski govori američkim studentima odakle dolazi snaga Ukrajine

Zelenski govori američkim studentima odakle dolazi snaga Ukrajine

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski održao je onlajn sastanak sa studentima najvećih univerziteta Sjedinjenih Država na kojem je razgovarao o situaciji u Ukrajini i otporu Ukrajinaca ruskoj agresiji.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski objavio je video obraćanje na svojim društvenim mrežama.

„Otvoreni dijalog sa studentima najvećih univerziteta Sjedinjenih Država o izboru. Glavni izbor koji svako pravi u svom životu, kada bira odgovor na pitanje ko je. Ukrajina je napravila svoj izbor. Naša država nikada više neće biti žrtva. Neće biti samo posmatrač života, uključujući i svoj život. Možemo, želimo i bićemo podanici u životu. Otuda dolazi naša snaga, naša snažna želja za slobodom za koju se borimo“, napisao je Zelenski.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Ukrajine, na ovom skupu je učestvovalo oko 50 univerziteta, i to Univerzitet Jejl, Univerzitet Harvard, Univerzitet u Bostonu, Univerzitet Djuk, Univerzitet Kornel i Univerzitet Braun.

Oko 5,5 hiljada studenata pratilo je direktan prenos u kampusima.

Podsećamo da se ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obratio parlamentima Sjedinjenih Država, Kanade, Japana, Australije i mnogih evropskih zemalja od početka ruske invazije.