Šon Pen šalje treću rundu humanitarne pomoći Ukrajini

Šon Pen šalje treću rundu humanitarne pomoći Ukrajini

Treća serija humanitarne pomoći dobrotvorne organizacije CORE, koju je osnovao glumac Šon Pen, stigla je u Lavovsku oblast.

„Zahvaljujući finansijskoj pomoći i podršci CORE-a za inicijativu Pomozimo zajedno, uspeli smo da nabavimo hranu dugog roka trajanja (konzerve, paštete, kolačiće, slatkiše), posuđe za jednokratnu upotrebu, vodu, čaj i kafu i lekove“, rekao je šef Lavovska regionalna vojna uprava Maksim Kozickij objavio je na Telegramu.

Prema rečima Kozickog, humanitarna pomoć dobrotvorne organizacije CORE primljena je na Glavnoj železničkoj stanici Lavov.

Na železničkoj stanici postoje posebno opremljena mesta gde ljudi evakuisani iz epicentra neprijateljstava mogu da se odmore, jedu, dobiju informacije o naselju i medicinsku i psihološku pomoć.

Obroke na stanici obezbeđuju volonteri, restorani regije Lavov i međunarodne organizacije kao što je Svetska centralna kuhinja.

Načelnik Lavovske oblasne vojne uprave zahvalio je Šonu Penu i njegovoj organizaciji na značajnoj podršci na putu ukrajinske pobede.

Kako je preneo Ukrinform, krajem aprila, Lavovski nacionalni univerzitet veterinarske medicine primio je prvu seriju humanitarne pomoći od dobrotvorne organizacije CORE.