Novi poraz košarkaša Crvene zvezde

Novi poraz košarkaša Crvene zvezde

U 23. kolu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Asvela sa 81:78 (25:23, 20:15, 12:18, 24:22) i sa učinkom od sedam pobeda i 16 poraza nalazi se na pretposlednjem, 17. mestu.

Očekivalo se da će crveno-beli protiv jedne od lošijih ekipa u Evroligi uspeti da prekinu lošu seriju, ali su u završnici odigrali loše i propustili su priliku da stignu do osme pobede.

Asvel je u prvom poluvremenu imao izuzetno visoke procente šuta i za dva i za tri poena i stekao je 15 pena prednosti, ali se Zvezda nije predavala i do polovine poslednje četvrtine ne samo da je nadoknadila zaostatak, već je i povela.

Ušlo se u neizvesnu završnicu koju su izabranici Dejana Radonjića bili bez prave koncentracije i francuski tim je uspeo da iščupa pobedu.

Zvezda je imala šansu da u poslednjem napadu izbori produžetak, ali Džordan Lojd nije iskoristio lošu reakciju protivičkih igrača koji su ga ostavili samog na šutu za dva poena.

Zahvaljujući boljem skoku u napadu Zvezda je imala osam šuteva više od Asvela, ali je pogađala tek svaki treći put za tri poena, dok je tim iz Liona ubacio 10 trojki iz 20 pokušaja, što je bilo presudno.