Ukrajina izdvaja 12 miliona evra za obnovu infrastrukture

Ukrajina izdvaja 12 miliona evra za obnovu infrastrukture

Kabinet ministara Ukrajine izdvojio je preko 12 miliona evra (400 miliona grivni) za obnovu kritične infrastrukture u oblastima Harkova i Černigova, objavio je na Telegramu ukrajinski premijer Denis Šmihal, prenosi Ukrinform.

„Vlada šalje dodatnih 400 miliona UAH za obnovu kritične infrastrukture naše zemlje. Danas smo doneli odgovarajuću odluku“, rekao je Šmihal.

On je napomenuo da će 250 miliona UAH biti dodeljeno regionu Harkova za otklanjanje posledica neprijateljstava i obnavljanje kritične infrastrukture oštećene granatiranjem.

Prema rečima Šmihala, Černigovskoj oblasti će biti dodeljeno još 150 miliona UAH za potpuno obnavljanje vodosnabdevanja u Černigovu. „Sredstva će ići Černihivvodokanalu [preduzeću za vodosnabdevanje] za rekonstrukciju pumpne stanice i transformatorskih podstanica“, rekao je on.

Šmihal je napomenuo da je vlada već izdvojila ukupno 1,4 milijarde UAH za rekonstrukciju i rekonstrukciju pet regiona.

„Voda, struja i gas su se ponovo pojavili u stotinama hiljada domova. Obnovljeno je na desetine puteva i mostova. Stotine kilometara teritorije je očišćeno od mina. Posle naše konačne pobede, nećemo samo obnoviti sve što je neprijatelj uništio , ali ćemo to učiniti još boljim“, rekao je on.