Zelenski: U Ukrajinu „ne bi trebalo da dolaze praznih ruku“

Zelenski: U Ukrajinu „ne bi trebalo da dolaze praznih ruku“

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u subotu da lideri koji planiraju da posete Ukrajinu „ne bi trebalo da dolaze ovde praznih ruku“. Zelenski je dao komentare na pitanje šta očekuje od posete američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i američkog ministra odbrane Lojda Ostina u nedelju Kijevu.

„Zašto je važno da lideri dolaze kod nas? Daću vam pragmatičan odgovor; jer ne treba da dolaze praznih ruku. Ne čekamo samo poklone ili kolače, očekujemo konkretne stvari i konkretno oružje“, rekao je Zelenski tokom obraćanja novinarima u Kijevu.

„Zato ćemo moći da dobijemo sporazum sa Sjedinjenim Državama ili neki deo paketa naoružanja koji smo ranije dogovorili. Zato verujem da je ovo pozitivan signal“, dodao je on.

„Isto i sa liderima drugih zemalja, oni znaju da smo o tim stvarima razgovarali u tišini, kako kažu naše diplomate, to je tiha diplomatija. Ne volim mnogo, ali postoji“, rekao je Zelenski.

„Bićemo srećni da vas vidimo, ali molimo vas da nam dostavite pomoć o kojoj smo razgovarali, koju imate ili koju imate priliku da donesete“, rekao je Zelenski. On je dodao da je „zato poseta SAD veoma važna“.