Hemijski napad Mariupolj: Pogođene tri osobe

Hemijski napad Mariupolj: Pogođene tri osobe

Tri osobe su pogođene hemijskim napadom Rusije na grad Mariupolj nepoznatom otrovnom materijom.

Relevantnu izjavu dao je Andrij Bilecki, osnivač puka Azov, u Telegramu, prenosi dopisnik Ukrinforma.

Prema njegovim rečima, pre nekoliko sati ruske trupe su upotrebile hemijsko oružje u Mariupolju, odnosno u okviru fabrike Azovstal.

„Kada govorimo o praktičnoj strani štrajka, bio je mali. Tri osobe pokazuju jasne znake trovanja ratnim hemikalijama, ali bez katastrofalnih posledica. Ovi idioti [Rusi – prim. aut.] ne mogu ni da koriste oružje za masovno uništenje kako treba. Govoreći o moralnoj strani, to ukazuje samo na kukavičluk Rusa“, ​​rekao je Bilecki.

Prema njegovim rečima, ruska upotreba takvog oružja pokazuje da nije u stanju da zauzme Mariupolj, kao ni da porazi ukrajinsku vojsku.

„Oni razumeju da će se ovo proširiti širom sveta. Ceo svet će saznati da su teroristi koji krše brojne konvencije… Dakle, oni padaju u očaj i nemaju šta da rade osim da koriste neselektivno zabranjeno oružje, kao u Prvom svetskom ratu. Ali, ipak, Mariupolj će pobediti. Pobediće puk Azov. Ukrajina će pobediti. Slava Ukrajini“, naglasio je Bilecki.

Podsećamo da su, prema podacima puka Azov, ruske trupe nedavno bacile nepoznatu otrovnu supstancu u Mariupolj, koristeći bespilotnu letelicu.

Ranije je Eduard Basurin, ruski militant iz okupiranog grada Donjecka, saopštio da je neophodno blokirati branioce Mariupolja unutar fabrike Azovstal i upotrebiti protiv njih hemijsko oružje.