Kuleba: Gruzija nije pružila dokaze da ne pomaže Rusiji da zaobiđe sankcije

Kuleba: Gruzija nije pružila dokaze da ne pomaže Rusiji da zaobiđe sankcije

Ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba kaznio je Gruziju što je uz pomoć Rusije zaobišla sankcije, prenosi „Evropska istina“.

Prema njegovim rečima, Ukrajina trenutno čeka dokaze iz Gruzije da ne pomaže Rusiji.

„Čekamo zvanične dokaze i ubedljive argumente iz Gruzije da to ne čine. Onda ćemo odlučiti šta da preduzmemo ako ti dokazi i argumenti ne budu dovoljno ubedljivi“, rekao je Kuleba.

On je dodao da da Ukrajina i njeni saveznici nemaju uticaja na Gruziju, Rusi bi već stvorili rutu za zaobilaženje sankcija preko te zemlje.

Podsećamo, u Glavnoj obaveštajnoj upravi Ukrajine saopštili su da imaju informacije da Rusi prilagođavaju kanale šverca sankcionisane robe preko gruzijske teritorije.

„Da bi zaobišli sankcije, ruski agenti postavljaju kanale za šverc, koji prolaze, posebno, kroz Gruziju. Istovremeno, predstavnici gruzijskih specijalnih službi dobili su instrukcije političkog vrha da se ne mešaju u krijumčare“, navodi se u obaveštajnoj službi. rekao.

U Gruziji je ovakva optužba nazvana apsurdnom i neosnovanom.

„Od prvih dana sankcija međunarodne zajednice protiv Ruske Federacije, Gruzija je pažljivo pratila sve carinske punktove u zemlji i pratila uvoz i izvoz iz zemlje., i dvostruke namene, kao i svu robu koja je na listi. sankcija, podležu strogoj carinskoj kontroli gruzijskih vlasti“, saopštilo je gruzijsko Ministarstvo finansija.