Ukrajinski ministar odbrane: Ruski neuspešni blickrig završiće se „uspešnim Nirnbergom“

Ukrajinski ministar odbrane: Ruski neuspešni blickrig završiće se „uspešnim Nirnbergom“

Neuspešni blickrig ruskih snaga završiće se pred međunarodnim tribunalom sličnom onom održanom u Nirnbergu gde je suđeno nacistima, rekao je ministar odbrane Aleksij Reznikov, koji je o tome pisao na Fejsbuku nakon što je posetio Hostomel, grad izvan Kijeva, koji je nedavno dobio titulu „Heroja“, prenosi Ukrinform.

„Oslobodioci su došli sa svojim „ruskim svetom“ u miran, slobodan ukrajinski grad sa srećnim porodicama. Danas ceo svet vidi rezultate ovog oslobođenja“, rekao je ministar.

„Bol našeg naroda je nezamisliv. Ali znam sigurno: naš jedini nacionalni san će postati stvarnost. Sve ćemo obnoviti i obnoviti, a svi koji su umešani u zločine protiv čovečnosti, na čelu sa glavnim akterima Kremlja, biće odgovoran ne samo ukrajinskom narodu, već i međunarodnom sudu“, dodao je Reznikov.

„Ruski fašisti će odgovarati za svaki oduzet i osakaćen život Ukrajine. Neuspešan blickrig završiće se uspešnim Nirnbergom. A fraza „samo sam izvršavao naređenja“ na Nirnberškom procesu neće spasiti nijednog zločinca“, naglasio je ministar odbrane.

Kako je ranije saopšteno pozivajući se na Kancelariju generalnog tužioca, ukrajinski avion An-225 Mrija, višestruki rekordni teretni gigant, uništen je u ruskom granatiranju na aerodromu Antonov u Hostomelu.