Uživo: Kijev

Uživo: Kijev

Kako prenosi Kyiv Independent, u gradu se odvijaju borbe na tlu i u vazduhu.

Hostomel, Kijevska oblast: Kolona ruskih specijalnih snaga poražena kod Hostomela „Kadirovci“, nazvana tako po šefu Čečenske Republike Ramzanu Kadirovu. Prema izvorima Kanala 24, ukrajinska vojska je digla u vazduh ešalon od 56 tenkova među kojima je i ubijeni general Magomed Tušajev.

Harkov, Harkovska oblast: Ruski TV kanal Dožd izvestio je o intenzivnom granatiranju Harkova.

Vasilkov, Kijevska oblast: Ovaj grad udaljen 33 kilometra od Kijeva je pod teškim napadom, prema nekoliko očevidaca koji su razgovarali za Kiiv Independent. Gradonačelnik je potvrdio da je Rusija bombardovala skladište nafte.

Jedan očevidac je opisao zvuk malih eksplozija, praćenih pramenom plamena. Dim je ekstreman, rekao je očevidac. Drugi očevidac je rekao da su čuli urlik koji je zvučao kao grmljavina, praćen glasnim vatrometom, što ih je navelo da veruju da je granatiranje počelo.

Treći očevidac koji živi u blizini Demijevske ulice u Kijevu može da vidi eksplozije u Vasilkovu iz svoje kuće.

Kijev, Kijevska oblast: U blizini Patonovog mosta koji povezuje levu i desnu obalu Kijeva odjeknula je jaka eksplozija, praćena vatrom, javio je dopisnik Ukrinforma koji je bio svedok događaja.

CNN je izvestio da su dve velike eksplozije osvetlile noćno nebo jugozapadno od Kijeva sa jednom detonacijom koja je izgledala otprilike 20 kilometara od centra grada.