Sebastijan Kurc će raditi za kompaniju osnivača PayPala

Sebastijan Kurc će raditi za kompaniju osnivača PayPala

Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc, koji se povukao sa dužnosti zbog optužbi za korupciju, radiće od iduće godine u Sjedinjenim Američkim Državama za investicionu kompaniju Thiel Capital, prenose u četvrtak austrijski mediji.

List Kronen Zeitung i portal Heute objavili su da im je Kurc potvrdio da će od prvog kvartala 2022. raditi kao globalni strateg u toj kompaniji, koju je osnovao milijarder Peter Til.

Kurc (35) je početkom oktobra podneo ostavku na dužnost kancelara nakon novih optužbi za korupciju, a početkom decembra povukao se sa svih političkih dužnosti, uključujući i dužnost predsednika Austrijske narodne stranke.

Jedan je od deset ljudi osumnjičenih za korupciju zbog korišćenja javnog novca kako bi se manipulisalo ispitivanjima javnog mnjenja u njegovu korist, što mu je pomoglo da postane vođa stranke i kancelar 2017. godine. Kurc odbacuje sve optužbe.

Heute navodi, pozivajući se na izvore bliske Kurcu, da će bivši kancelar putovati na posao u SAD, dok će njegova porodica ostati u Evropi.

Til, rođen u Frankfurtu, jedan je od osnivača PayPala i smatra se političkim konzervativcem.