Godfri: SAD neprekidno ukazuju Kurtiju da se drži dijaloga

Godfri: SAD neprekidno ukazuju Kurtiju da se drži dijaloga

Rešenje kosovskog pitanja neće biti trajno ako „stigne sa strane“, već ako se do njega dođe u pregovorima Beograda i Prištine, ocenio je danas ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

Naveo je da SAD neprekidno ukazuju prištinskom premijeru Aljbinu Kurti da se drži Briselskog dijaloga i da na razgovore odlazi otvorenog uma, bez predrasuda.

On je, gostujući na televiziji Prva, rekao da očekuje da će Srbija i Kosovo postići više napretka u budućnosti jer, kako je rekao, moraju ako im je prioritet da obezbede bolji život za svoju decu.

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri, izjavio je danas da je bilateralna bezbednosna saradnja Srbije i SAD na najvišem nivou i da Vašington ne zamera Srbiji najnoviju nabavku naoružanja iz Rusije.

„Mi priznajemo da se Srbija opredelila za vojnu neutralnost. Ako Srbija želi da bude partner sa Rusijom mi to prihvatamo kao odluku Srbije, ali želimo da bude partner i sa SAD. Mogu da potvrdim da nam je bilateralna bezbednosna saradnja na najvišem nivou“, rekao je Godfri.