Opoziciona SDP podneće inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Crne Gore

Opoziciona SDP podneće inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Crne Gore

Predsednik opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević najavio je da će sledeće nedelje podneti inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Crne Gore.

„Mislimo da svi konstituenti iz većine treba da podrže tu inicijativu jer niko ne podržava vladu“, kazao je Konjević za Radio televiziju Crne Gore.

On je komentarišući najavu mogućnosti formiranja manjinske vlade kazao je da je to jedna ideja.

U Crnoj Gori se sve više spekuliše o mogućnosti formiranja manjinske vlade koju bi činila URA Dritana Abazovića i manjine.

Funkcioner vladajućeg Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je, komentarišući izjavu lidera Albanske alternative Nika Đeljošaja o mogućnosti da se formira manjinska vlada u kojoj bi bila URA a podržao je DPS, to bilo izigrivanje izborne volje.

„Nije tajna da su kolege iz manjinskih stranaka već duže vreme u kontaktu i da je ovo što je rekao Nik Đeljošaj rezultat toga. Što se DF-a tiče naš stav je jasan – mi smo većini poslali jasnu platformu da se do 10. decembra izjasne da li su za formiranje nove vlade. Ako bi se ovo desilo jasno je da bi to bilo prekrajanje izborne volje“, rekao je on.

Lider Demokratske Crne Gore i predsednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da njegova partija neće podržati manjinsku vladu koja znači prekrajanje izborne volje građana. On je rekao da u tome Demokrate nikada nisu i neće učestvovati.

„Nećemo dati podršku manjinskoj vladi koju bi činili i oni koje su građani tražili da smenimo, a ne da ponovo vrše vlast. Ako neko ima takve ambicije neka to odmah učini sutra, jer to je voz u kom karta, ne da je besplatna, već se unapred dobro plaća. To može učiniti odmah da se ne bi igrali trikova, podizanja cena, trgovine jer to sve može da pojede politička inflacija“, rekao je Bečić.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić kazao je da bi formiranje manjinske vlade bio rizičan potez.