Nemačka: Sve lošija epidemijska situacija, propusnice ne daju rezultat

Nemačka: Sve lošija epidemijska situacija, propusnice ne daju rezultat

Epidemiološka kriva u Nemačkoj proteklih dana se bukvalno vinula u nebo, budući da se iz dana u dan obaraju rekordi po broju obolelih koronavirusom registrovanih u jednom danu.

Očekuje se da današnji rezultati odnosno presek od juče, registruje više od 50.000, 60.000 novozaraženih, što bi bilo ponovo obaranje prethodnog rekorda od samo dan ranije kada je registrovano oko 50.000 novozaraženih koronavirusom .

To je primera radi, kada se uporedi sa brojem stanovnika, kao kad bi u Srbiji bilo registrovano više od 4.000 novozaraženih u jednom danu.

Kancelarka Angela Merekl, iako u tehničkom mandatu, poziva premijere 16 nemačkih pokrajina da se ponovo sastanu i razmotre situaciju, kao i nove mere koje bi važile na nivou cele Nemačke.

Pojedini premijeri već su uveli strože mere, pa u pojedinim nemačkim pokrajinama već važi pravilo da kovid propusnice dobijaju samo oni koji imaju dokaz o vakcinaciji i da su preležali kovid.

Nevakcinisani nemaju pristup zatvorenim prostorijama u ugostiteljstvu, u kultrunim i sportskiim institucijama.

Osim toga među političarima postoji nesaglasje kako se boriti sa aktuelnim, četvrtim talasom pandemije, što nailazi na veliku kritiku domaće javnosti, pre svega medija.