Kragujevac: Vakcinacija i u restoranu

Kragujevac: Vakcinacija i u restoranu

U jednom poznatom kragujevačkom ugostiteljskom objektu juče je organizovana vakcinacija bez zakazivanja za sve građane. Vakcinacija je organizovana na inicijativu vlasnika lokala, a akciju je podržao Dom zdravlja koji je obezbedio medicinsku ekipu I vakcine proizvođača Sinofarm I Fajzer.

Lep nedeljni dan mnogi Kragujevčani iskoristili su za šetnju I opuštanje sa svojim porodicama ili prijateljima, a oni koji su se našli u jednom poznatom ugostiteljskom objektu na Šumaričkom jezeru, mogli su da prime I vakcinu. Zanimljivo je da je većina koja se odlučila da iskoristi pruženu priliku primila prvu dozu, a oni koji su bili raspoloženi da stanu pred kameru istakli su da je vakcinacija veoma važna, jer će svima omogućiti konačan povratak normalnom načinu života.

Ideja o otvaranju privremenog punkta za vakcinaciju potekla je od vlasnika pomenutog lokala, koji je istakao da je na ovaj način, na prvom mestu, želeo da predstavnicima svoje branše ukaže na značaj imunizacije jer je korona virus uticao u velikoj meri na njihovo poslovanje.

Dom zdravlja Kragujevac obezbedio je svu neophodnu logističku podršku za realizaciju ove ideje, a naležni ističu da je ovo još jedan način da se promoviše značaj vakcinacije, posebno među predstavnicima mlađe populacije.

“ Naši građani su do sada shvatili značaj vakcinacije, to je nešto najmanje što možemo učiniti da zaustavimo koronu, u suprotnom će ovo trajati godinama“, istakao je direktor Doma zdravlja Kragujevac dr Vasilije Antić.

U Kragujevcu je do sada prvu dozu vakcine primilo negde oko 84 hiljade građana, što je nešto više od 54 odsto od ukupnog broja punoletnih građana, poslednji su podaci kragujevačkog Instituta za javno zdravlje, dok je trećom ili buster dozom imunizovano gotovo 30 hiljada Kragujevčana.