Tramp kaže da će kineski lider maltretirati Haris „kao bebu“

Tramp kaže da će kineski lider maltretirati Haris „kao bebu“

Bivši američki predsednik Donald Tramp izneo je komentar u kojem je uporedio kineskog lidera Si Đinpinga sa potencijalnom predsednicom Kamalom Haris, sugerišući da bi se Si ponašao prema Haris „kao prema bebi“ u slučaju njene pobede na predsedničkim izborima. Ova izjava dolazi u kontekstu sve učestalijih napada Trampa i njegovih saveznika na Haris, pokušavajući da je prikažu kao nezrelu i infantilnu političarku.

Tramp je, odgovarajući na pitanje konzervativnog radio voditelja Hjua Hjuita o tome kako bi Si Đinping postupao sa Haris, rekao da bi se ponašao „kao beba“ i dodao da bi brzo odneo sve slatkiše, upoređujući njihov odnos sa partijom šaha u kojoj bi Haris bila početnik.

Ovaj novi niz napada Trampa na Haris kombinuje seksizam, omalovažavanje i pokušaj prikazivanja Haris kao nekog ko nije dorastao predsedničkoj funkciji. Tramp je kritikovao Haris na mitingu u Arizoni optužujući je za „opaku izdaju Amerike“ u vezi sa imigracijom, dok je njegova kampanja održavala događaj u Las Vegasu.

Sa druge strane, Haris je uzvratila optužbama nazivajući Trampa „nesređenim i nestabilnim“, čime je dodatno zaoštrila retoriku uoči izbora. U okviru svoje kampanje, Haris se pridružila bivšem predsedniku Baraku Obami i muzičaru Brusu Springstinu na skupu u predgrađu Atlante.

Trampovi saveznici su takođe koristili slične napade na Haris, poput Taker Karlsona koji je na Trampovom mitingu sugerisao da je Tramp spreman da kazni potpredsednicu. Ovakvi napadi su deo šire strategije koju Trampova kampanja koristi uoči izbora.