Sezona Formule 1 na domaćem terenu: Serđo Perez pod pritiskom pred Veliku nagradu Meksiko Sitija

Sezona Formule 1 na domaćem terenu: Serđo Perez pod pritiskom pred Veliku nagradu Meksiko Sitija

Sezona Formule 1 završava se na domaćem terenu za Serđa Pereza, vozača Red Bulla, koji je do sada imao izuzetno zahtevnu sezonu. Iako je potpisao dvogodišnji ugovor sa Red Bullom, njegova pozicija u timu je pod znakom pitanja zbog kontroverzi oko njegovih performansi. Perez je ostvario samo četiri podijuma i suočio se sa nekoliko sudara tokom ove sezone.

Helmut Marko, savetnik Red Bulla, pohvalio je mlađe vozače, dodatno povećavajući pritisak na Pereza. Juki Cunoda i Lijam Loson takođe su u igri za bolje pozicije u timu, dok Perez pokušava da se vrati na stazu uspeha nakon serije loših rezultata.

Osvrćući se na svoje dosadašnje neuspehe, Perez naglašava važnost kontinuiranog rada i fokusa u Formuli 1. Nakon što je ostvario dve godine zaredom na podijumu na Autodromu Hermanos Rodrigez, nada se da će i ove sezone ponoviti takav uspeh.

Da bi obezbedio svoje mesto u timu, Perez će morati da pokaže izuzetne performanse na Velikoj nagradi Meksiko Sitija, kako bi promenio tok svoje sezone i potvrdio svoj status vozača Red Bulla.