Murinjo dobio crveni karton pošto je Fenerbahče održao nerešeno 1-1 Man Junajteda u Ligi Evrope

Murinjo dobio crveni karton pošto je Fenerbahče održao nerešeno 1-1 Man Junajteda u Ligi Evrope

Žoze Murinjo je dobio crveni karton, ali je njegov tim iz Fenerbahčea ipak zadržao njegov bivši klub Mančester junajted do nerešenog 1-1 u Ligi Evrope u četvrtak.

Tim Erika ten Haga poveo je rano od gola Kristijana Eriksena u 15. minutu da bi Jusef En-Nesiri izjednačio u 49., glavom bez obeležja iz neposredne blizine nakon centaršuta Alana Sen Maksimina.

Bio je to treći uzastopni remi Junajteda u drugoligašu takmičenja.

Murinjo je dobio crveni karton pošto njegov tim nije dobio udarac sa tačke u drugom poluvremenu.

Murinjo je vodio Junajted do osvajanja Lige Evrope 2017. tokom svoje dve i po godine na Old Trafordu. On je preuzeo posao u Fenerbahčeu u prošloj vansezoni.

Na drugom mestu, Ričarlison je postigao penal u 53. minutu za Totenhem da bi pobedio Alkmar sa 1-0 i ostao neporažen u takmičenju.

Romi je bio potreban penal da savlada Dinamo Kijev sa 1-0 za svoju prvu pobedu u Ligi Evrope pod novim trenerom Ivanom Jurićem.

Letnji potpisnik Artem Dovbik je u 23. minutu preokrenuo sa mesta i doveo italijanski tim u kolonu pobeda posle remija i poraza u drugoligašu.

Ajaks je pobedio Karabag sa 3:0 u Bakuu nakon što je domaći tim smanjen na 10 igrača u 15. minutu kada je vezista Hulio Romao dobio crveni karton.

Kenet Tejlor je postigao gol 20 minuta kasnije. U drugom poluvremenu Vout Veghorst je realizovao penal, a zamena Čuba Akpom je u 77. stavio rezultat van sumnje. Dva minuta kasnije, Karabag je pao na devetoricu kada je i Elvin Jafargulijev video crveni karton.

Ajntraht iz Frankfurta, pobednik Lige Evrope 2022, dobio je kasni gol zamene Huga Larsona i savladao letonski RFS sa 1-0.

PAOK je došao sa dva gola i spasio remi 2-2 sa češkom Viktorijom Plzenj u Solunu.

Real Sosijedad je zaradio svoju prvu pobedu, 2-1 na gostovanju Makabiju iz Tel Aviva u utakmici odigranoj u Beogradu, Srbija, zbog regionalnog sukoba.

Čelsi je pobedio Panatinaikos sa 4-1 u Atini i ostvario dve pobede od dve u trećeligašu Konferencione lige.

Žoao Feliks je postigao dva gola — svoju prvu nameštanje Mihaila Mudrika u 22. minutu. Gosti su dodali još tri u prvih 14 minuta drugog poluvremena preko Mudrika, drugog Feliksa i penala Kristofera Nkunkua. Fakundo Pelistri je postigao gol za Panatinaikos u 69.

Dva gola Džonatana Ikonea dovela su Fiorentinu do Sent Galena sa 4-2 u Švajcarskoj, a Real Betis je odigrao 1-1 sa Kopenhagenom.

Islandski Vikingur pobedio je belgijski Serkl Briž sa 3-1 i zabeležio prvu pobedu u Evropi.