Partizan večeras igra protiv Virtusa

Partizan večeras igra protiv Virtusa

Košarkaši Partizana igraju protiv Virtusa od 20.30 meč petog kola Evrolige u „Beogradskoj areni“.

Maksimalno iskorišćen pogodan raspored u „duplom kolu“ doneo je Partizanu uzdizanje na egal 2-2 na tabeli.

Slavilo se na otvaranju pred „grobarima“ protiv Bajerna, kao i na formalnom gostovanju u hali „Aleksandar Nikolić“ nad Makabijem.

Zatim su se igrači Željka Obradović iskobeljali u Zadru, održavši nepobediv skor u ABA ligi. Na tom meču su odmarali Ife Lundberg i Brendon Dejvis, dok je debi upisao oporavljeni krilni centar Ajzea Majk.

Sledi susret bivših prvaka Evrope u „Beogradskoj areni“. Virtus je užasno započeo sezonu, pošto je jedini tim bez pobede u prva četiri kola. „Položili su oružje“ pred Efesom, Asvelom, Žalgirisom i Monakom. Veliki pad ekipe koja se prošle sezone plasirala u plej-in.

„Oni još nemaju pobedu u Evroligi i to je verovatno najveća opasnost ovog meča. Oni imaju izvanredan tim, popunjeni su na svim pozicijama i izvanredno su vođeni sa istim trenerom kao i prošle sezone“, obazriv je trener Partizana Željko Obradović.

„Siguran sam da će doći ovde da igraju sa velikom motivacijom pošto imaju takav skor u Evroligi. Pripremali smo utakmicu, trebalo bi da kao uvek damo maksimum od prvog do poslednjeg sekunda utakmice“, rekao je Obradović.

Naročito motivisan u redovima Partizana biće Ife Lundberg, koji je proveo dve godine u Virtusu, etabliravši sebe kao jednog od lidera ekipe i igrača zaduženih za neizvesne završnice.

Rivalitet Partizana i Virtusa u novije doba krenuo je još u Evrokupu, kad su crno-beli iz Beograda i Bolonje bili glavni favoriti za osvajanje tog takmičenja. Partizan je pod vođstvom Andree Trinkijerija slavio oba puta u sezoni okončanoj prevremeno zbog korone.