Donald Tramp u petak gostuje na podkastu Džoa Rogana

Donald Tramp u petak gostuje na podkastu Džoa Rogana

Bivši predsednik SAD Donald Tramp će ovog petka dati intervju za popularni podkast Džoa Rogana, prema izvoru upoznatom sa planovima, koji je anonimno razgovarao sa Asošiejted presom. Ovaj intervju dolazi u ključnom trenutku, jer Tramp nastoji da osvoji republikansku nominaciju za predsedničke izbore 2024. godine.

Tramp i Rogan imaju komplikovanu istoriju. Iako su se rukovali na UFC borbi, Tramp je kritikovao Rogana nakon njegovog komentara u kojem je pohvalio tadašnjeg predsedničkog kandidata Roberta Kenedija Jr., izjavivši da je jedini imao smisla za njega. Tramp je to iskoristio za kritiku na društvenim mrežama, aludirajući na to da bi Rogan mogao biti izviždan sledeći put kada uđe u UFC ring.

Rogan je kasnije razjasnio da njegova izjava nije predstavljala podršku Kenediju, koji je u međuvremenu suspendovao svoju kandidaturu i podržao Trampa.

Ovaj intervju deo je Trampove strategije da se približi mlađim biračima, dok se istovremeno demokratska kandidatkinja Kamala Haris pojavljuje na različitim platformama u trci za izbore.