Vučić se sastao sa Orbanom i Ficom

Vučić se sastao sa Orbanom i Ficom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je jutros uverenje da će u Komarnu imati odličan sastanak sa premijerima Slovačke Robertom Ficom i Mađarske Viktorom Orbanom, jer su oni iskreni prijatelji Srbije. Potom je objavio i fotografiju susreta.

„Uvek je zadovoljstvo sresti se sa dragim prijateljima @robert.fico i @orbanviktor. Danas su u Slovačkoj pred nama važne teme, koje se tiču bezbednosti Evrope i našeg regiona. Za Srbiju je uspostavljanje trilateralne saradnje u oblasti migracija sa prijateljskim zemljama Slovačkom i Mađarskom od velike važnosti i nadam se da će današnji susret biti samo prvi korak ka saradnji, koji će dati konkretne rezultate, kao što je imamo sa Austrijom i Mađarskom. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uoči Trilateralnog samita lidera Srbije, Slovačke i Mađarske u Komarnu“, napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

Vučić je prethodno na Instagramu objavio i kako je izgledao put do Slovček, konstatujući da je ministru Dačiću bilo teško da ustane.

„Na putu za Slovačku je i (ministar unutrašnjih poslova Ivica) Dačić, kojem je teško bilo da ustane, a, pošto ga znam, pokušaće da odspava u avionu, ali nema šanse da mu to dozvolimo“, napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Vučić je objavio i video poruku u kojoj navodi da je trilateralni sastavak u slovačkom gradu Komarno važan zbog pitanja migracija, ali i svih drugih pitanja – evropskih integracija Srbije i ekonomske saradnje tri zemlje.

Uskoro očekuje obojicu premijera u Beogradu, na bilateralnim sastancima.

Uz razgovor sa Dačićem o tome ko je prvi ustao, Vučić je u istom video iskoristio i priliku da čestita fudbalskom klubu Crvena zvezda i košarkaškom klubu Partizan na tome što su u potpunosti platili sve poreske obaveze državi. Ocenio je da je to veliki i dobar signal za sve ostale klubove da postupe tako.