Perović: Sudija je najavila završne reči na suđenju Blažićima

Perović: Sudija je najavila završne reči na suđenju Blažićima

Viši sudu u Smederevu zakazao je za novembar završne reči u postupku protiv Uroša Blažića optuženog za masovno ubistvo u selima Dubona i Malo Orašje i njegovog oca, rekao je posle suđenja novinarima jedan od punomoćnika oštećenih advokat Nebojša Perović.

Sudija je, prema njegovim rečima, pored suđenja u ponedeljak 28. oktobra, zakazala još dva termina za novembar i najavila da će tad odbrana, tužilaštvo i punomoćnici izneti završne reči.

On se najpre osvrnuo na ponašanje Uroša Blažića, koji je prema tvrdnjama punomoćnika, klimao glavom kada mu se obratio oštećeni kom su dva brata ubijena i rekao da je u sudnici morao to da kaže kako bi ušlo u zapisnik i zabeležilo se ponašanje optuženog.

Punomoćnik je naveo da se brat optuženog Blažića, nakon svedočenja na prethodnom suđenju, a pri izlasku iz sudnice podignutim palcem obratio javnosti, Perović je ocenio da je takav odnos prema tragediji „nezamisliv“.

Siniša Mašović punomoćnik oštećenih je ocenio da su današnja svedočenja bila izuzetno potresna, te da je iz njihovih iskaza i odbukcionog zapsnika potpuno jasno da je kod Blažića bilo izraženo ekstremno neljudsko ponašanje, jer je jedan od ubijenih overen iz blizine iako je već bio teško povređen.

Deda jednog od ubijenih mladića je naveo da je scena u Malom Orašju ličila na sliku „Kosovka devojke“, naveo je Mašović.

Punomoćnik je istakao da je Vojska Srbije dostavila odgovor na pitanja o automatskoj puški i kamionima, koji su kako tvrde oštećeni 5. maja, nakon zločina bili u domaćinstvu Blažića i nešto odvezli.

Dopis su punomoćnici dobili na kraju suđenja, te će se naknadno o njemu izjasniti.

Pored Uroša Blažića optužnicom je obuhvaćen i njegov otac Radiša Blažić, koji je optužen za nelegalnu nabavku i držanje velike količine oružja.