Siner osvojio „Slem šest kraljeva“ i veliku novčanu nagradu

Siner osvojio „Slem šest kraljeva“ i veliku novčanu nagradu

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je titulu na egzibicionom turniru „Slem šest kraljeva“ u Rijadu, pošto je u finalu savladao Španca Karlosa Alkaraza sa 2:1 u setovima (6:7(5:7), 6:3, 6:3).

„Slem šest kraljeva“ u Rijadu dobio je epilog dostojan velikog teniskog spektakla. Suočila su se dvojica najboljih tenisera današnjice, a pobedu je nakon preokreta odneo Italijan Janik Siner.

Prvi igrač sveta je osvojio trofej u Rijadu i novčanu nagradu od šest miliona dolara – duplo više od iznosa koji je zaradio osvajanjem Ju-Es opena ove godine.

Iako je izgubio prvi set u neizvesnom taj-brejku, Italijan je pronašao pravi odgovor i naredna dva dobio istim rezultatom – 6:3.

Siner trijumfom u Saudijskoj Arabiji neće osvojiti ATP bodove, ali je peti put u karijeri savladao velikog rivala i potvrdio da je trenutno najbolji teniser sveta i opravdano broj jedan na ATP listi.

Italijan je produžio seriju izvrsnih rezultata, započetu još u avgustu. Od poslednjih 26 mečeva, na pet različitih turnira, izgubio je samo jedan i osvojio četiri titule – Sinsinati, Ju-Es open, Šangaj i večeras egzibiciju u Rijadu.

Kada se broje samo zvanični mečevi na ATP turnirima, Alkaraz vodi sa 6:4 u pobedama protiv Sinera. Španac je bio bolji u poslednja tri duela, uključujući i finale turnira u Pekingu, odigrano početkom oktobra.

Ranije danas, Novak Đoković je u meču za treće mesto u Rijadu savladao Rafaela Nadala sa 2:0, što je bio poslednji duel dvojice velikih rivala i prijatelja.