PSŽ pobedio Strazbur i preuzeo vrh tabele, sjajan nastup Majulua

PSŽ pobedio Strazbur i preuzeo vrh tabele, sjajan nastup Majulua

Pariz Sen Žermen je pobedio Strazbur rezultatom 4-2, zahvaljujući golu i asistenciji Brada Barcole i tinejdžeru Senniju Majulu, čime su se popeli na vrh francuske lige u subotu.

Osamnaestogodišnji Majulu dobio je priliku da zaigra jer je trener Luis Enrike odmorio igrače pred utakmicu Lige šampiona protiv PSV Ajndhovena u utorak.

Mladi vezni igrač postigao je gol u 18. minutu nakon odlične akcije sa Barcolom duž levog krila, dovodeći tako šampiona u vođstvo.

Enrike nije mogao da računa na napadača Randala Kola Muanija zbog povrede leve noge tokom treninga, pa je kapitena Markinjosa i brzog krilnog napadača Usmanea Dembelea držao na klupi na Parku prinčeva, s obzirom na meč sa Ajndhovenom.

Bivši vezni igrač Real Madrida Marko Asensio povisio je rezultat na 2-0 iz blizine u 47. minutu, a nakon što je napadač Seku Mara smanjio rezultat, Barcola je postigao svoj sedmi gol u prvenstvu u 65. minutu.

Južnokorejski napadač Li Kang-in dodao je još jedan gol za PSŽ, pre nego što su gosti uspeli da postignu gol u nadoknadi vremena preko 18-godišnjeg Senegalca Papea Daoude Dionga.

PSŽ i Monako su oba neporaženi sa po 20 bodova iz osam kola.

Portugalski napadač Žota izjednačio je u 86. minutu nakon centaršuta Arnoa Kalimuenda, donoseći Remsu remi od 1-1 protiv Bresta u derbiju Bretanje.

Romain Del Kastiljo je bio precizan sa penala i doveo Brest u vođstvo na početku drugog poluvremena nakon prekršaja ruke.

Lan je prekinuo niz od pet uzastopnih nerešenih utakmica u ligi sa pobedom od 2-0 protiv Sent Etjena, čime su se popeli na peto mesto.

Poljski krilni napadač Pržemislav Frankovski je postigao gol iz daljine od 20 metara u prvom poluvremenu, dok je napadač Remi Labo Laskari postigao svoj prvi seniorski gol kasno.

Monako je odigrao nerešeno 0-0 protiv Lilja u petak.