Hari Kejn postigao het-trik u pobedi Bajern Minhena, Leverkusen savladao Ajntraht

Hari Kejn postigao het-trik u pobedi Bajern Minhena, Leverkusen savladao Ajntraht

Fudbaler Hari Kejn okončao je svoj kratkotrajni period bez postignutih golova postigavši het-trik koji je pomogao Bajern Minhenu da pobedi Štutgart rezultatom 4-0 u Bundesligi u subotu.

Kejn, koji nije postigao gol u četiri utakmice – tri za Bajern i jednu za Englesku – propustio je dobre prilike pre nego što je konačno prekinuo svoju sušnu seriju udarcem sa distance u 57. minutu.

Kejn je drugi gol postigao samo četiri minuta kasnije – nakon što je njegov prethodni udarac odbranio Aleksander Nubel – zatim je propustio još jednu dobru priliku pre nego što je kompletirao het-trik u 80. minutu udarcem nakon što je lopta od Palhinje završila u njegovom nogama.

Palhinja je ušao rano u igru nakon što je Aleksandar Pavlović napustio teren zbog povrede ramena. Portugalski vezista je odigrao svoj peti meč u Bundesligi, od toga skoro svi kao rezerva.

Tri gola koje je postigao Kejn podigli su njegov ukupan broj golova na osam u sezoni. Omar Marmuš iz Ajntrahta Frankfurt je trenutno vodeći strelac lige sa devet golova.

Rezervista Kingsli Koman postigao je četvrti gol za Bajern preciznim udarcem zakrivljenom loptom unutar daljnjeg stative.

Florian Virtz se vratio iz povrede kako bi pomogao Bajer Leverkuzenu da pobedi u formi Ajntrahta Frankfurt rezultatom 2-1, ali gostujući tim je bio oštećen što mu nije dosuđen penal u nadoknadi vremena.

Hugo Ekitike je izgledao kao da će postići gol kada je glavom poslao loptu u nečuvan gol nakon nesporazuma između golmana Lukasa Hradeckog i Jonatana Taha, ali Tah se vratio i poremetio Ekitikea u vazduhu, što ga je sprečilo da pogodi loptu.

„Veoma cenim Feliksa (Bricha) kao sudiju, ali danas sam bez reči,“ rekao je trener Ajntrahta Dino Topmuler o Brichovom propustu da dosudi penal, što bi bio treći penal na meču. „To je jasan prekršaj. Momci su razočarani i ljuti u svlačionici.“

Ekitike je bio još odlučniji.

„Prekršaj. Crveni karton. Penal. Sam sam. Ispred gola. Ludnica,“ rekao je francuski napadač novinarima u mešovitoj zoni.

Protesti Ajntrahta nisu urodili plodom i VAR intervencije nije bilo. Viktor Bonifas je postigao pobedonosni gol u 72. minutu za šampiona.

Bonifas je imao priliku iz penala, ali Kevin Trap je odbranio njegov loše izveden udarac u devetom minutu.

Omar Marmuš iz Ajntrahta Frankfurt pokazao je kako se to radi sedam minuta kasnije, poslavši penal unutar leve stative nakon nespretnog starta Roberta Andrića. To je bio Marmušev deveti gol na sedam utakmica u Bundesligi, i produžio je njegovu seriju od šest utakmica sa postignutim golom.

Ali Andrić se iskupio izjednačivši u 25. minutu nakon što je odigrao jedan-dva sa Aminom Adlijem i Martinom Terijerom pre preciznog završetka unutar daljnjeg stative.

Bonifas je konačno postigao gol kada je Trap odbio centaršut Virtza dovoljno blago da omogući jednostavan gol glavom.

Leverkuzen je saopštio u utorak da je Virtz povredio gležanj tokom reprezentativne pauze sa Nemačkom.

Takođe, Ksavi Simons je briljirao za Lajpcig pobedivši Majnc 2-0 u gostima, Frajburg je razbio Augzburg 3-1 kod kuće, Borusija Menhengladbah je pobedila Hajdenhajm 3-2, dok je Hofenhajm pobedio bez pobede Bochum 3-1.

AP fudbal: https://apnews.com/hub/soccer