Rasprava o Trampovom nivou energije postaje ključna tema u završnim danima kampanje

Rasprava o Trampovom nivou energije postaje ključna tema u završnim danima kampanje

U petak, pitanje nivoa energije Donalda Trampa postalo je centralna tema političkih debata dok su se Tramp i demokratska kandidatkinja Kamala Haris intenzivno borili za glasove u Mičigenu. Haris je uoči mitinga kritikovala Trampa kao „nesposobnog“ i „nestabilnog“, sugerišući da je izveštaj o njegovoj iscrpljenosti razlog za zabrinutost. Istakla je da ako je Tramp već iscrpljen tokom kampanje, to postavlja pitanje njegove sposobnosti da obavlja najteži posao na svetu – predsedništvo.

Tramp je oštro uzvratio, odbacujući tvrdnje o umoru i napadajući Haris, nazivajući je „gubitnikom“ i tvrdeći da njegova energija nije u opadanju. Pohvalio je svoj gust raspored i istakao da je bez odmora već 48 dana, naglašavajući da je i dalje „oduševljen“ i pun energije.

Ova razmena dolazi u trenutku kada Haris i njeni saradnici pokušavaju da skrenu pažnju na Trampove godine i zdravstveno stanje, podsećajući da on, ukoliko bude izabran, sa 78 godina postaje najstariji predsednik u istoriji SAD. Tramp je, s druge strane, ignorisao zahteve da objavi detalje o svom zdravlju, čime je prekršio dugogodišnju tradiciju među predsedničkim kandidatima.

U međuvremenu, iako Tramp izbegava tradicionalne medijske intervjue, on se često pojavljuje u prijateljskim kablovskim emisijama i konzervativnim podcastima, gde satima daje intervjue.

Demokratski stratezi, poput savetnika Harisove kampanje Dejvida Ploufa, insistiraju da je važno postavljati pitanja o Trampovom fizičkom i mentalnom stanju jer, kako navode, predsednički posao zahteva vrhunsku spremnost i energiju.